De overgang van NEDC naar WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) is in 2017 gestart. Deze WLTP wetgeving heeft betrekking op het testen van nieuwe auto’s. Doordat de milieueisen steeds strenger worden en de meetmethodes van CO2 uitstoot aangepast zijn, dient er ook een nieuwe methode te komen om auto’s te testen. De invoering WLTP speelt in op deze veranderingen. Maar deze nieuwe testmethode heeft natuurlijk ook zo zijn gevolgen.

Invoering WLTP

Invoering WLTP

Wanneer een nieuwe auto wordt ontworpen en op de markt gebracht wordt, moet deze aan diverse eisen en standaarden voldoen. Om het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de uitstoot van andere vervuilende stoffen van personenauto’s te meten, werd in de jaren ’80 de NEDC ontwikkeld. De NEDC is gebaseerd op theoretische rijomstandigheden en daardoor ook flink achterhaald geraakt. Dé reden om een nieuw testsysteem te ontwikkelen. De WLTP test is bedacht om de NEDC te vervangen. De WLTP test is gebaseerd op realistische rijomstandigheden en sluit beter aan bij de huidige wegprestaties. Sinds 2017 is de invoering WLTP van start gegaan.

Bij de WLTP test wordt van iedere type auto de aandrijflijn (motor- en versnellingsbakcombinatie) getest. De test is verdeeld in vier delen. Iedere deel test op een andere gemiddelde snelheid, variërend van laag, tot zeer snel. In elk deel wordt er getest met een variatie aan rij-fasen, stops, acceleraties en remacties.

Bekijk onze nieuwe auto’s

Overgangsperiode

Vanaf september 2017 is de overgang van NEDC naar WLTP al bezig. Vanaf september 2017 gelden de volgende overgangspunten:

Vanaf september 2018 gaat er weer wat veranderen. Alle nieuwe auto’s moeten nu namelijk hun typegoedkeuring halen via de WLTP test. De NEDC test wordt niet langer uitgevoerd en dit betekent dat er diverse motoriseringen kunnen gaan verdwijnen uit het modellenprogramma van fabrikanten, omdat ze door de nieuwe WLTP normen niet gunstig meer zijn.
Vanaf 1 januari 2019 zullen alle showrooms enkel nog de WLTP waardes worden vermeld. De Nederlandse overheid zal deze waardes gebruiken als grondslag voor de BPM-berekening. Echter geldt voor voorraadauto’s nog een uitzondering. Deze mogen nog één jaar verkocht worden.
Vanaf 2020 worden alle CO2-doelstellingen voor de auto-industrie omgezet naar WLTP-CO2 doelstellingen van vergelijkbare zwaarte.

Gevolgen

Wanneer u voor de keuze van uw zakelijke leaseauto de CO2-uitstoot als criterium gebruikt, zal de WLTP test direct gevolgen hebben voor de keuze. Er zullen minder auto’s zijn die aan dit criterium voldoen waardoor de keuze beperkter wordt. Echter is het momenteel nog niet duidelijk welke automodellen en/of uitvoeringen aan deze eis voldoen. Daarom is het niet mogelijk om hier iets concreets over te vertellen.

Momenteel kunnen er meerdere vragen spelen omtrent het bestellen van nieuwe auto’s. Zo kunt u zich afvragen of het verstandig is om bestellingen naar voren te halen, of dat u uw huidige auto(‘s) beter wat langer door kunt laten rijden. Mocht u van plan zijn om specifieke auto’s te gaan bestellen, om aan te schaffen of te leasen, dan dient u goed na te gaan wat de WLTP wetgeving zal doen voor de prijs. Deze wetgeving kan namelijk gevolgen hebben voor zowel het leasetarief als de fiscale waarde.
Er zijn dealers die van veel modellen en merken een aantal auto’s op voorraad hebben genomen. Deze dealers kunnen nog relatieve zekerheid bieden op de leasetarieven en fiscale waarden.

WLTP wetgeving

Voordelen WLTP auto

Doordat de WLTP een test is gebaseerd op realistische testomstandigheden, waaronder:

Bekijk onze nieuwe auto’s

Hoe nu verder?

Momenteel is nog niet geheel duidelijk hoe de implementatie WLTP Nederland verder zal verlopen. In de invoering WLTP zal gestaag verder gaan. Op de website van WLTP vindt u alle informatie over deze nieuwe testmethode. Mocht u vragen hebben over de WLTP test, dan kunt ook contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

Al meer dan 150 klanten beoordelen ons met een 8,8

Professionaliteit, service en persoonlijke aandacht staan bij ons bovenaan. Bekijk hier onze zakelijke en privé klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

Elektrische auto leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

EVLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar op het gebied van een elektrische auto leasen. U bepaalt waar uw elektrische lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste elektrische autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

EVLeaseCenter is dé leasemakelaar als het gaat om een elektrische auto leasen. Wij brengen veel leasecontracten voor elektrisch rijden onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw elektrische autolease wensen staan centraal bij EVLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke elektrische auto leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!