Elektrisch rijden = het nieuwe rijden. Binnen AutoLeaseCenter zien wij een toenemende vraag naar de elektrische auto. Inmiddels is 1 op de 3 bestellingen bij ons al een elektrische auto. Zelf rijden wij ook elektrisch en hybride en kunnen vanuit praktijkervaring advies geven. Wel zo prettig en onafhankelijk.

Het aanbod van volledige elektrische auto’s neemt gestaag toe. Maar wat zijn nu de verschillen en waar moet je rekening mee houden? Juist bij elektrisch rijden is het van groot belang om hierbij naar uw persoonlijke situatie te kijken om zo de auto te vinden met de juiste actieradius en laadsnelheid.

Actieradius

De actieradius van een elektrische auto is de afstand welke de auto kan afleggen met een volledig volgeladen accu. Fabrikanten vermelden de actieradius op basis van WLTP normen. Dit is de theoretische actieradius en in de praktijk wijkt de actieradius veelal af van deze norm. Bij elektrische auto’s wordt de actieradius onder andere beïnvloed door rijsnelheid, temperatuur van de accu en omgevingstemperatuur. In de winter kan de actieradius bij diverse modellen tot wel 40% minder zijn dan in de zomer. Ook dit is iets om rekening mee te houden.

De actieradius van de verschillende modellen hebben we overzichtelijk weergegeven bij de specificaties van de auto. Hierbij hebben wij naast de WLTP normering ook zoveel mogelijk de praktische actieradius weergegeven. Dit om eventuele teleurstellingen te voorkomen tijdens het gebruik van de auto.

Laadsnelheid

De laadsnelheid van de auto geeft aan hoe snel de accu van de auto weer is geladen tot 80%. Waarom 80%? Dit is bij de meeste elektrische auto’s de ideale hoeveelheid om ook de levensduur van de accu te optimaliseren. De volgende laadmogelijkheden zijn er voor elektrische auto’s.

Thuis/ kantoor en publiekladen

Een elektrische auto laden kan gewoon thuis, bij kantoor of bij één van de vele publieke laadstations. Het laden gebeurt hier via een AC aansluiting (Wisselstroom) en veelal met een aansluiting van 16 Ampère en met een 1 of 3 fase aansluiting. In sommige gevallen is het ook mogelijk om met 32 Ampère te laden. Elektrische auto’s zijn voorzien van een 1 Fase lader of 3 Fase lader. Het grote voordeel van een 3 Fase lader is dat u 3x sneller kunt laden bij één van deze laadoplossingen.

Snelladen via (Europees) snellaadnetwerk

Nagenoeg alle elektrische auto’s hebben de mogelijkheid van snelladen via een ingebouwde CCS snellaadmodule. In Europa wordt hard gewerkt aan de opbouw van een goed dekkend snellaadnetwerk. Dit zijn laadstations met DC aansluiting (gelijkstroom). Dit zijn krachtige laadstations met een laadsnelheid variërend van 50kwh tot maar liefst 350 kwh. De snelheid waarmee uw auto kan laden is afhankelijk van het maximale laadvermogen van de auto. Vooral als u regelmatig lange afstanden rijdt is dit voor u van belang. Hoe hoger de capaciteit van uw auto, hoe sneller u weer op pad kunt met een volle accu.

De EV Specialisten van AutoLeaseCenter begeleiden en adviseren u graag bij de keuze voor de juiste elektrische auto. Tevens kunnen wij u begeleiden in de aanschaf van de juiste thuis- of kantoorlaadinstallatie. Hierbij werken wij samen met verschillende leveranciers. Meer informatie? Bel dan met 053-2030150

Elektrische auto leasen? AutoLeaseCenter, uw persoonlijke leasevergelijker.

Persoonlijk contact

EVLeaseCenter is uw persoonlijke leasemakelaar op het gebied van een elektrische auto leasen. U bepaalt waar uw elektrische lease auto aan moet voldoen. Wij zorgen voor de beste elektrische autolease oplossing. Uw vaste aanspreekpunt selecteert de beste leasemaatschappij, voert de onderhandelingen en blijft ook tijdens de looptijd altijd bereikbaar. Dát noemen wij service!

Voordeel door volume

EVLeaseCenter is dé leasemakelaar als het gaat om een elektrische auto leasen. Wij brengen veel leasecontracten voor elektrisch rijden onder bij de leasemaatschappijen en dat volume levert voordeel op. Voordeel waar u van profiteert. Zo ervaart u de service van een kleine organisatie, maar de voordelen van een hele grote!

Altijd Maatwerk

Uw elektrische autolease wensen staan centraal bij EVLeaseCenter. Zodra uw wensen duidelijk zijn, gaat uw persoonlijke elektrische auto leasemakelaar voor u aan het werk. Hij of zij kent de markt en vertaalt uw wensen naar de beste oplossing bij één van de aangesloten leasemaatschappijen. Zo bent u altijd verzekerd van de beste maatwerk deal!

Al meer dan 150 klanten beoordelen ons met een 8,8

Professionaliteit, service en persoonlijke aandacht staan bij ons bovenaan. Bekijk hier onze zakelijke en privé klantenbeoordelingen.

Maak kennis met ons team

Onze mobiliteitsadviseurs staan voor u klaar. Maak kennis met het team en lees meer over onze passie.

  • Hulp nodig
  • Hulp nodig
Hulp nodig?
Wij helpen u graag!